В студиото на „Панорама“ заместник-председателят на Парламентарната група на БСП Георги Свиленски заяви, че когато партията е поставила въпроса за роднинските назначения в Хасково, не е целяла никакви „бумеранги“, а е искала да покаже модела на управление на държавата под управлението на ГЕРБ последните години, който по думите му се състои в срастване на партия, държава и местна власт.

Зам.-председателят на БСП Георги Свиленски заяви, че депутатът от партията Георги Стоилов няма никакви бизнес отношения с брат си, който беше арестуван в Русе по подозрение, че е шеф на група за рекет и призова да се проведе дебат до каква степен публичните личности могат да носят отговорност за действията на близките си.

Георги Свиленски, зам.-председател на БСП: До каква степен обществените лица трябва да носим отговорност за близки и познати?
БСП застава зад депутата си Георги Стоилов

БСП застава зад депутата си Георги Стоилов

БСП застана зад депутата си Георги Стоилов, чиито брат беше арестуван в Русе по подозрение, че е шеф на група за рекет. Стоилов няма да бъде изключен...

Свиленски подчерта, че не е обвинявал зам.-министъра на транспорта Ангел Попов в нищо, което вече не е подадено като сигнал.

Георги Свиленски, зам.-председател на БСП: Една браншова камара подаде същите тези сигнали, които аз от парламентарната трибуна прочетох. Шест месеца няма движение - не е предадено нито на прокуратура, нито на инспекторат.

Той допълни, че корупцията трябва да се бори с действия, а не с говорене по студиата и подчерта, че не е предприел нищо по казуса със зам.-министъра на транспорта досега, защото декларацията от браншовите организации е пристигнала при него преди няколко дена.

ГЕРБ и БСП в ожесточени словесни престрелки заради братята от Русе

ГЕРБ и БСП в ожесточени словесни престрелки заради братята от Русе

Ден на ожесточени словесни престрелки между ГЕРБ и БСП. Социалистите признаха, че са получили дарение от 450 лева от задържания за рекет и изнудване И...

Георги Свиленски заяви, че границата не бива да става повод да се „затваря устата“ на народни представители и журналисти и че БСП не търси да направи от границата събитие, тъй като Министерският съвет е направил това по-рано, като я е обявил за обект със стратегическо значение.

Георги Свиленски, зам.-председател на БСП: Вицепремиерът предупреди всеки един да внимава какво говори и какво показва.

Той допълни, че от БСП са дали сигнал към Прокуратурата за финансови нарушения по изграждането на оградата по границата. Той покани министъра на парвосъдието Цецка Цачева да присъства на филма, който депутатът от БСП Елена Йончева е заснела за границата.

Оградата по границата с Турция е вече стратегически обект

Оградата по границата с Турция е вече стратегически обект

Според правителството, промяната на статута на оградата в стратегически обект ще пресече изтичането на информация за способите, по които се охранява и...

Георги Свиленски подчерта, че БСП е в „кондиция“ .

Георги Свиленски, зам.-председател на БСП: Не всичко е розово, но и парламентарната група, и партията са в кондиция. Нека видим бюджета, приоритетите на България пред европредседателството и ще видите, че картината при нас не е така зле.

Той заяви, че според него ГЕРБ има „неформален лидер“, който се намира в Парламента, а не в Министерския съвет, след скандала около оставката с Делян Добрев. Цецка Цачева нарече подобни намеци като „интриги“.