Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това съобщава министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от пресцентъра на ведомството. На днешното заседание правителството е решило Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост - областен управител на Ловеч.

Георги Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията, съобщава министър Аврамова.

По думите й, АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси. Това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на Агенцията и ще допринесе за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и изграждаме републиканската пътна инфраструктура, подчертава министърът.

Според нея другият важен ресор на Пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища.

В УС на АПИ е назначен и нов член - Радослав Влахов. По думите на Аврамова, заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

Председателят на АПИ подаде оставка по настояване на премиера Борисов

Председателят на АПИ подаде оставка по настояване на премиера Борисов

Председателят на Управителния съвет на АПИ Светослав Глосов подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов. Причината е лошата организация за прод...