НОВИНИ

АПИ: В края на март ще започнат по-устойчивите ремонти на магистралите

Заради зачестилите сигнали за дупки появили се по автомагистралите, от Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че работят постоянно по отстраняването на всички проблеми. Гостът в "Денят започва", инженер Георги Златев насърчи хората да продължават да подават сигнали в АПИ, тъй като това помага за по-бързото отстраняване на проблемите по пътищата.

bnt avatar logo
от БНТ
07:59, 25.01.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Инженер Георги Златев, агенция Пътна инфраструктура: "Обикновено най-много дупки има по най-натоварените участъци. Това са автомагистралите и първокласните пътища. Между участъка между Вакарел и Ихтиман, който е един от останалите неремонтирани участъци, наистина се отвориха доста дупки и за това беше разпоредено и се изпълни от страна на поддържащата фирма спешно запълване на тези дупки със студена смес. В зависимост от натоварването и изпълнението, студената смес издържа между седмица и месец."

Той е категоричен, че сигналите подавани от хората са много полезни на Агенцията.

Инженер Георги Златев: "Магистралите са високоскоростни и ние сме длъжни да следим да няма неравности и дупки, за да не се стигне до инциденти. Сигналите, които хората подават са изключително полезни за агенцията, тъй като им помага по-бързо да се информира къде има дупки.

Ремонтите, които са извършени сега са временни и когато се затопли времето ще се предприемат по-дългосрочни мерки.

Инженер Георги Златев: "В зависимост от метеорологичните условия в края на март или началото на април да започне ремонтът с топла смес. Това може да започне, когато температурата на въздуха стане над 5 градуса в момента на работа. Тогава можем да започнем ремонти, които да са по-устойчиви във времето."

В участъците, където скоро е извършено цялостно преасфалтиране, към настоящия момент нямаме дефекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историческа победа за България. Григор Димитров на полуфинал на Australian Open!
Историческа победа за България. Григор Димитров на полуфинал на Australian Open!
В Австралия се роди се най-тежкото бебе
В Австралия се роди се най-тежкото бебе