За работата през първите сто дни на кабинета в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" спориха Тома Биков от ГЕРБ, Таско Ерменков от БСП и Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти“. Таско Ерменков заяви, че правителството е работело без да обяви програмата си и така не може да се критикува, докато Тома Биков заяви, че програмата е готова и има още дни за съгласуване между различните министерства, но освен нея, правителството има задължение да управлява страната. Той сподели още, че има над 3.5% икономически растеж, както и повишение на кредитния рейтинг на България.

Таско Ерменков, БСП: Когато започва един нов политически сезон обикновено правителството има законодателна програма. когато нямаш официално публикувана управленска програма нито можеш да направиш оценка, нито можеш да критикуваш. Сигурно колегите очакват, че политиката е като празнуване на нова година, но това не е така. Тази политика трябва да бъде системна, целенасочена, за да може да говорим за управленска политика.

В студиото на БНТ Ерменков заяви, че не от левицата искат да вземат инициативата за съдебната реформа и на хората им е мръзнало от толкова говорене за суджука. В управлението има проблеми, лошото е, че скандалите не се разглеждат по същество и не се гледат причините за тях.", бяха думите на Таско Ерменков

Юлиан Ангелов, Обединени патриоти: Не знам защо опозицията, в лицето на БСП, се правят на неразбрали, че няма програма като още на 4 май бяха публикувани обявените приоритетите. В момента се изготвят самите детайли. Това, че нямало програма и правителството работело на автопилот е пълна лъжа естествено. Винаги първите 100 дни е имало някаква толерантност. От БСП такова нещо няма, т.е те показаха ниска политическа култура. През първите 100 дни всяко правителство трябва да бъде оставено да работи спокойно. Непрекъснато виждаме от БСП как се крадат лозунги, девизи, какво ли не. Това, за което работим ние, се оказа приоритет на БСП. Те нямат капацитета да измислят, каквото и да е. Патриотите си изпълняват нещата детайлно.
Тома Биков, ГЕРБ: Програмата е готова, тя има още дни за съгласуването между различните министерства, парламентарните групи и комисии. Тя не е някаква тайна, не пише нещо, което не сме чували, но извън нея, правителството има задължения да управлява страната и управляващото мнозинство да създава стабилност и спокойствие. Нещо, което се случва. Има ясно мнозинство. Няма някакъв проблем. Прогнозите са за над 3.5% икономически растеж, повишаване на кредитния рейтинг на България. БСП се опитват да извадят напрежението си навън. В политиката има различни етапи, те не могат да различават предизборна кампания и следизборна. В момента си мислят, че са още там..В началото имаше нещо много неприятно, което отнема около 1 месец. Това беше превърнато в политическа теза от г-жа Корнелия Нинова, а по този начин са се конструирали всички правителства. Това нещо създаде впечатление, че този парламент не работи. Удължихме с 3 часа работата в последните дни, за да може да се приемат някои закони, но никой не го забеляза.