НОВИНИ

ГЕРБ и БСП продължават спора за комисията за НДК

В студиото на „Още от деня“ депутатите от БСП за България Жельо Бойчев и от ГЕРБ Десислава Атанасова продължиха спора за приключването на работата на анкетната комисия за НДК. Десислава Атанасова се застъпи за тезата, че анкетната комисия е разбрала каквото може, а Жельо Бойчев изтъкна, че прекратяването на работата ѝ е с цел да не се разбере кой подкрепя директора на НДК Мирослав Боршош.

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 27.07.2017
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Десислава Атанасова от ГЕРБ посочи, че ожесточените спорове в парламента като тези по-рано днес вредят на имиджа на институцията пред обществото, защото то очаква дебат по същество. Тя изтъкна, че сега по въпроса за НДК трябва да се занимаят други органи като прокуратурата и сметната палата.

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Не подкрепихме удължаването на комисията за НДК, защото считаме, че бяха положени максимално усилия да се изяснят фактите и данните за двореца. От тук нататък други органи. Анкетната комисия не е трибунал.

Жельо Бойчев от БСП за България заяви, че е имало смисъл да се състави анкетната комисия, макар че тя, по думите му, не е успяла да стигне до същността на проблема. Според депутата ГЕРБ се е провалила в шанса си да се разграничи от т.нар. „модел НДК“.

Жельо Бойчев, БСП за България: Няколко неща не станаха ясни - имало ли е натиск, кой го е оказвал, не успяхме да изслушаме Борисов. Няколко пъти министри започват проверки в НДК и им се отнема отговорността, като с Вежди Рашидов. В тези спорове арбитър е бил Борисов и е заемал страната на Боршош.

Десислава Атаносова заяви, че ГЕРБ е готова да поеме отговорност при скандали и илюстрация на това са многото уволнения и поискани имунитети на депутати. Според Жельо Бойчев това показва лоша симптоматика на парламента, който според него няма да издържи дълго заради крехката управляваща коалиция. Като илюстрация той посочи увеличаването на престъпността, което Десислава Атанасова отрече, позовавайки се на думите на вътрешния министър Радев.

;

Жельо Бойчев от БСП за България определи стоте дена работа на НС като „загубено време за България“, въпреки че по думите му БСП е била „най-активната партия“.

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Времето не беше никак много,но свършихме добра работа, може би не достатъчно. Трябва да слушаме повече българските граждани, а аргументите ни да са със спокоен тон.
Жельо Бойчев, БСП за България: Съумяхме да изпълним ангажиментите, които бяхме поели. [На празника на партията на връх Бузлуджа] отиваме със задоволството от добре свършената работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евтините таксита в Пловдив остават
Евтините таксита в Пловдив остават
ЕК разрешава на България да ползва руски газ в проекта Балкан
ЕК разрешава на България да ползва руски газ в проекта "Балкан"