НОВИНИ

ГЕРБ и БСП с декларации за борба срещу корупцията

ГЕРБ и БСП си размениха в пленарната зала декларации, посветени на борбата с корупцията. Управляващи и опозиция не пропуснаха да се обвинят взаимно в липса на достатъчна ангажираност по проблема. В същото време си отправиха и взаимни призиви за реални съвместни антикорупционни действия.

bnt avatar logo
от БНТ
20:03, 07.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

От ГЕРБ потвърдиха ангажимента си за създаване на единен орган за борба с корупцията, за какъвто се е обявил и президентът Румен Радев. От левицата обаче ги обвиниха в липса на конкретика и издигане на празни лозунги.

Снежана Дукова, ГЕРБ: Оценяваме като негативен симптом внушенията на Корнелия Нинова от последните дни, която нарича сформирането на анкетната комисия, чиято цел е да провери факти около закупуването на нови самолети за българската армия, „война с президентската институция“. Призоваваме ви да спрете да въвличате президентската институция в измислени войни.
Корнелия Нинова, председател на ПГ на БСП за България: Не ние въвличаме президента в тази война, а г-н Борисов и г-н Цветанов. Налага ми се за втори път да кажа - това не е президентът Плевнелиев. Ако вие сте свикнали да употребявате президента, това е друг човек. Думата „употребявам“ тука е изключително неподходяща. Президентът Радев излиза със собствени позиции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И втората стенограма за КТБ стана публична
И втората стенограма за КТБ стана публична
Откриха етнографски музей край 205-годишния храм в село Дебрене
Откриха етнографски музей край 205-годишния храм в село Дебрене