Второ гласуване на Законопроекта за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество в парламента. ГЕРБ и БСП смятат, че че ще успеят да гласуват законопроекта.Текстовете влизат като втора точка днес. Антикорупционният закон беше приет на първо четене в началото на октомври.

Проектът на правителството мина с гласовете на ГЕРБ, патриотите и на ДПС. Управляващите имат за цел да приемат закона до края на годината. Срещу закона са от БСП, които имаха алтернативен проект, който беше отхвърлен.

Поехме ангажимент да е до края на годината, каза Димитър Лазаров от ГЕРБ.

Димитър Лазаров, ГЕРБ: Дебатът на второ четене ще е текст по текст. Имам усещането, че БСП ще блокират промените по текстовете.
Крум Зарков, БСП: Ние няма да настояваме за алтернативни текстове, предложихме цял законопроект, който беше отхвърлен, а сегашният законопроект създаде нещо нито независимо, нито антикорупционно, това е замитане на един проблем под килилима, сгрешена рамка, ще доведе до селективна работа на определени хора.

Те коментираха и вота на недоверие.

Димитър Лазаров, ГЕРБ: Вотът е с предизвестен резултат, той е през януари заради председателството, на фона на добрите финансови резултати и добрата външниа политика, този вот е с цел да се неглижира успехите на управляващото мнозинство.
Крум Зарков, БСП: Не е уместно да се смесват темите председателство и въртрешна политика, не може да се гледа на всяка критика като саботьорка дейност.