НОВИНИ

ГЕРБ и БЗНС питат кой е упълномощил Стефан Янев да отиде на срещата на НАТО

Кой е дал мандат и е упълномощил служебния министър Стефан Янев, на срещата на министрите в Брюксел да дава съгласието си НАТО да увеличи присъствието си в Черно море, както е съобщил генералният секретар на пакта Столтенберг и какво правят американските войници от Колорадо в България - това попитаха днес на съвместна пресконференция бившият военен министър Николай Ненчев и бившият зам. председател на комисията по отбрана Валентин Радев. Според тях този отговор се дължи, както от президента Румен Радев, така и от служебния министър - председател и от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
19:16, 19.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Валентин Раде, бивш зам. председател на комисията по отбрана, ГЕРБ: "В крайна сметка какво се случва в Черно море? Няма да забравя думите на премиера - той говореше тогава, иска Черно море да е зона на сигурност, и че няма да открие черноморски фронт срещу Русия, сега ще откриваме ли такъв фронт, няма ли да откриваме, ще ни е приятно ли на българите да отиваме, тогава се смееха на неговите думи - като отиваме в Черно море на плажа да сме под дулата на Русия и някакви други дула."
Николай Ненчев, бивш военен министър, БЗНС: "Любопитен съм дали е коментиран въпросът с изграждането на този координационен команден център, за който ние настоявахме да бъде във Варна. Дали служебният министър на отбраната е отстоявал подобни позиции и дали е дал съгласието си. Питам съвсем откровено за пореден път - член ли е служебният министър на отбраната на БСП и съгласува ли своите позиции с г-жа Нинова."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици отдадоха почит на Васил Левски в София
Стотици отдадоха почит на Васил Левски в София
Снегът на Хемус в неделя
Снегът на "Хемус" в неделя