ГЕРБ и ДПС се сблъскаха в позициите си по повод отменено от Административния съд в Кърджали решение на общинския съвет, доминиран от ДПС, за увеличаване на такса смет за тази година. Предложението за вдигане на таксите е на кмета на града Хасан Азис от ДПС, а жалбата в съда, оспорваща това, е от областния управител Никола Чанев, издигнат от ГЕРБ.

Никола Чанев - областен управител на Кърджали: Единственият мотив, посочен от община Кърджали за повишаване на тези местни данъци и такси, е това, че те не са повишавани от 8 години - в един мръсен град, в град без осветление и в един град, изпълнен с дупки - това не може да бъде сериозен мотив. Не може за недобрите управленски решения на общината и на нейното ръководство от 16 години насам да наказваме коректните данъкоплатци.
Адлен Шевкед - секретар на ПГ на ДПС, депутат от Кърджали: Областният управител е функция на централната власт, което означава, че той трябва да провежда политика, която да подпомага местната власт и в случая се замислям той като какъв работи. Дали като областен управител или като предстоящ кандидат за кметското място на град Кърджали.