НОВИНИ

ГЕРБ и ОП обсъждаха ветото на президента в НС

ГЕРБ и Обединените патриоти обсъждаха ветото на президента в Народното събрание.Кои са другите горещи теми - вижте в прякото включване на Милена Кирова.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:10, 27.02.2019
Чете се за: 01:43 мин.
У нас
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: А вие, ако не отидете на работа, ще получите ли заплати от вашите работодатели? Смятаме, че трябва да бъдем солидарни с всички тези български граждани, които, когато не отидат и не упражнят правото си на работа, те нямат право да получават и съответното възнаграждение. Няма престация, която да е осъществена, няма да получаваш и заплата. Това е, което ще предприемем като действия.
Валери Симеонов, председател на НФСБ: Тези, които не присъстват на 3 поредни заседания или на 5 заседания за един месец, не получават абсолютно никакво заплащане. Нито трудово възнаграждение, нито допълнително възнаграждение, които са така наречените представителни. Ние считаме, че по този начин ще се постигне дисциплиниращият ефект.
Йордан Цонев, председател на ПГ на ДПС: Ми, аз видях няколко проекта - 5 ли са 6 ли са? Никой проект няма да подкрепим. Повечето от тях са посегателство върху парламентаризма е нашата оценка. Буквално посегателство върху парламентаризма. Парламентаризмът не каквото си мислят някои - натискане на копчета и обслужващ персонал. В Конституцията има текст за свободната воля на депутатите.
;
Волен Сидеров, председател на ПГ на "Обединени патриоти": Сега основна тема беше ветото и утре ще имаме точно решение какво правим по ветото.
;

В рамките на днешното заседание на парламента БНТ2 ще излъчи на живо изслушването на министъра на икономиката Емил Караниколов за инвестициите и перспективите пред българската икономика.

;

На втората седмица от отсъствието на БСП от пленарната зала темата за депутатските заплати остава все така актуална. В парламентарната правна комисия са постъпили 5 предложения за изменения в наредбата на НС, свързани именно с депутатските заплати. Те са на ГЕРБ, БСП и на Патриотите.

;

След като президентът Румен Радев наложи вето върху текстове от Изборния кодекс, още същият ден от ГЕРБ заявиха, че най-вероятно ще отхвърлят президентското вето и ще преминат към поправките, които те предложиха. Но тогава от ВМРО и "Атака" казаха, че най-вероятно биха подкрепили ветото на президента.

Именно темата вето днес е била обсъждана между председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и представители на ОП, като Цветанов заяви, че разговорите между ГЕРБ и Патриотите ще продължат, а Искрен Веселинов заяви, че се търси единно решение.

Кога може да очакваме конкретни резултати - ето какво каза пред нашата камера Волен Сидеров:

;

От ВМРО се подготвят за самостоятелно явяване на предстоящите евроизбори. Те обаче не затварят вратата към своите партньори от НФСБ и "Атака". Казват, че са готови да се явят заедно на евроизборите, но ако излъчат прозрачно общ водач на листата, като това стане чрез избор от всички партии.

Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО: Ние започваме подготовка за самостоятелно участие в тези избори с водач на листата Ангел Джамбазки и с председател на щаба Юлиян Ангелов. Със сигурност разделението не е нещо добро, но със сигурност, ако продължим да сме втренчени в пъпа си и да се чудим как да отразяваме собствените си проблеми и изобщо да предвръщаме собствените си проблеми в тема на деня, няма да направим никакъв резултат на тия евроизбори.


Днес в парламента не е била обсъждана темата за смяна на ръководството на т.нар. "малка коалиция" на ОП, категоричен беше Волен Сидеров

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържана е група имотни измамници
Задържана е група имотни измамници
Пожар на главната ж.п. гара в Кайро, най-малко 12 са загинали
Пожар на главната ж.п. гара в Кайро, най-малко 12 са загинали