НОВИНИ

ГЕРБ и ОП очакват решението на премиера кой ще е новият здравен министър

ГЕРБ и Обединените патриоти все още очакват решението на премиера кой ще бъде новият здравен министър. Шефката на ресорната комисия в парламента Даниела Дариткова отхвърли предположенията, че тя може да заеме този пост. От ДПС пък смятат, че ГЕРБ прилагат двойни стандарти, тъй като в случая с професор Николай Петров има подадена оставка, а Валери Симеонов, за чието отстраняване настояват продължава да е вицепремиер.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:20, 01.11.2017
Чете се за: 01:12 мин.
Още

Три дни след оставката на здравния министър, от ГЕРБ заговориха за вероятен сценарий срещу него, заложен по време на служебния кабинет и подчертаха, че именно тогава е възложен одитният доклад за ВМА, след чието разгласяване Николай Петров подаде оставка.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Чух дори коментари, че някои от вицепремиерите на служебния кабинет са търсили точно подобни компромати и нещо, което действително да извадят като възможност Николай Петров да бъде шеф на ВМА.

Подобни стойностни хора действително има достатъчно възможности да бъдат обстреляни доста сериозно.

Шефката на здравната комисия в парламента заяви, че с нея не са водени разговори да стане министър.

Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване в НС: Моята сила е тук в парламента, парламентарната здравна комисия. Аз много съжалявам за оставката на министър Петров. Смятам, че българската здравна система загуби от тази оставка.

Според Обединените патриоти премиерът е показал принципни действия.

Волен Сидеров - депутат от ПГ на Обединени патриоти: Той предпочита да изчисти съмненията, отколкото това да стои и да виси. Това е пример за управление, в което не се правят компромиси.

От ДПС пък посочиха, че ГЕРБ прилагат различни стандарти по отношение на Николай Петров, който си тръгва по морални причини, и на Валери Симеонов, срещу когото има съдебно решение за език на омразата и твърдения за нарушения, свързани с граничната ограда.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Намирисва ли ви на двойни стандарти? Едното е било морален акт, а другото какво е? Валери Симеонов днес все още е вицепремиер. Сигналът към обществото какъв е - да не се спазват законите, да не се изпълняват съдебните решения.

Лидерите на БСП и ДПС проведоха първия си разговор за намерението за вот на недоверие към кабинета за несправяне с корупцията. Управляващите са убедени, че вотът няма да мине.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Аз не смятам, че българското общество днес е готово да приеме като алтернатива БСП и ДПС.

Според Валери Симеонов искането на опозицията не почива на неизпълнение на програмата на кабинета, а на неаргументирани претенции.

Валери Симеонов - вицепремиер: Това прави тези вотове не особено състоятелни и обречени.

Според Симеонов няма основание за притеснение за стабилността на властта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дарение на уреди за рехабилитация и спорт за деца от центрове за семеен тип
Дарение на уреди за рехабилитация и спорт за деца от центрове за семеен тип
В Деня на будителите деца научиха как са се обучавали учениците през 19-и век
В Деня на будителите деца научиха как са се обучавали учениците през 19-и век