НОВИНИ

ГЕРБ и ОП постигнаха пълен консенсус за сигурност, енергетика, спорт и туризъм

Има четири сектора, по които намираме пълен консенсус-сигурност, енергетика, спорт и туризъм. Това заяви Цветан Цветанов след среща на ГЕРБ и Обединени патриоти.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:57, 10.04.2017
Чете се за: 01:24 мин.
У нас
герб постигнаха пълен консенсус сигурност енергетика спорт туризъм

„Разговорите продължават и се надяваме, че до края на седмицата ще имаме параметри, които ще бъдат публично оповестени. Започнахме да говорим по секторни политики. Има четири сектора, по които намираме пълен консенсус-сигурност, енергетика, спорт и туризъм. Утре продължаваме преговорите, докъдето стигнахме днес“, каза Цветанов.

„Благодаря на ОП за конструктивния разговор, който продължаваме да водим и към настоящия момент. Убеден съм, че в утрешния ден и в оставащите дни до края на седмицата ще имаме резултати, които ще могат да бъдат публично оповестени и ще могат да дадат основата за едно стабилно 4-годишно управление с премиер Бойко Борисов“, заяви още Цветан Цветанов.

На въпрос как вървят преговорите за 300 лв. минимална пенсия, Валери Симеонов обясни, че преговорите по този въпрос продължават. „Имаме сближаване на позициите. Продължаваме разговорите по тази точка утре. Не мисля, че трябва да влизаме в детайли по този въпроси и по четирите теми, по които сме постигнали споразумение, защото предстои те да бъдат оформени в документ, под който ще се разпишем, който ще бъде предоставен на всички“, допълни Симеонов.

Той обясни, че докато не се приключи с програмата няма да бъдат коментирани министерски постове. Цветан Цветанов допълни, че за персонален състав на МС ще се водят разговори, когато окончателно се приключат всички сектори политики, по които да се постигне консенсус.

„Разглеждаме ОП заедно като парламентарна подкрепа, която може да формираме като мнозинство. Това, което ще разписано в управленската програма ще бъде изпълнено от всички политически формации, които се подписват под тази управленска програма. Всичко, което ще бъде разписано в тази програма ще бъде изпълнено, а всичко останало ще бъде със съответната политическа позиция на всяка от партиите“, каза Цветанов.

Разговорите ще продължат с всички останали сектори. Цветанов обясни, че темата за еврокомисар или председател на парламента не е обсъждана. „Постове не са предмет на разговорите, които водим последните дни. Говорим само за секторни политики, как да разпишем параметри, които да гарантират 4-годишното управление и да знаем, че това, което ще предложим на обществото ще бъде политиката, която ще прави правителството на Бойко Борисов“, заяви Цветанов.

„Борисов е в правото си да присъства на всяка една среща, която се провежда от преговорния екип. Сутринта сме разговаряли и сме правили анализ на всичко, което сме говорили до настоящия момент. Във всеки един момент той може да се появи и да бъде част от това, което правим в момента. Всеки от нас има необходимия мандат от изпълнителната комисия и от председателя на ГЕРБ“, поясни Цветанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Две граждански сдружения обжалват решението за поскъпване на газа с близо 30%
​Две граждански сдружения обжалват решението за поскъпване на газа с близо 30%
Финансовата инспекция: Държавата изхарчила 6,2 млн. лева без поръчки
Финансовата инспекция: Държавата изхарчила 6,2 млн. лева без поръчки