НОВИНИ

ГЕРБ и РБ продължават да настояват за разпускане на ВСС

ГЕРБ и Реформаторския блок продължават да настояват за оставката на този състав на Висшия съдебен съвет. В студиото на "Денят започва" депутатите от управляващото мнозинство Димитър Лазаров и Димитър Делчев определиха констатациите в поредния мониторингов доклад на Еврокомисията като обективни, а препоръките като неотложни. Според колегата им от левицата Валери Жаблянов обаче, докладът е опит за вмешателство във вътрешната ни политика и нарушение на Конституцията.

герб продължават настояват разпускане всс
bnt avatar logo
от БНТ
09:24, 28.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Димитър Лазаров - ГЕРБ: "Призовахме ВСС, защото ето в тези доклади се казва какво трябва да направи ВСС, то остана назад в техните отношения, та ги призовахме с декларация ако ще имат скандални отношения, по-добре да си подадат оставката".
Валери Жабалянов - БСП: "Това е пряко нарушение на конституцията. и това е под натиска на доклада и няма какво политиците от управляващото мнозинство да го увърта, то е пред цялото общество. Това означава отмяна на принципа на разделение на властите и нарушение на Конституцията от кълнящите се в нея и във върховенството на закона".
Димитър Делчев - РБ: "Освен принципа на разделение на властите има и принцип на контрол на власт върху власт - да искате вот на недоверие, или слушайте докладите на съдебната власт. Това, което направихме за 3-ти път последната година и колегите от ГЕРБ е просто искане за един морален акт, не сме се намесили в съдебно решение".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специалността, която избират студентите, разкрива характера им
Специалността, която избират студентите, разкрива характера им
Mъж уби 2 жени и се самоуби в София
Mъж уби 2 жени и се самоуби в София