НОВИНИ

Реформаторите и ГЕРБ ще търсят допирни точки за евентуален трети мандат

Реформаторския блок и ГЕРБ ще разговарят днес преди връчването на трети проучвателен мандат за съставяне на правителство. Утре президентът Росен Плевналиев ще връчи мандата на БСП, които категорично декларират, че ще го върнат.

реформаторите герб търсят допирни точки евентуален трети мандат
bnt avatar logo
от БНТ
06:57, 06.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

От интервю на държавния глава в предаването "Панорама" на БНТ стана ясно, че той вероятно ще даде шанс за сформиране на кабинет на Реформаторите.

Вчера съпредседателят на блока Меглена Кунева беше категорична, че не става дума за правителство, излъчено от формацията, а би се търсило съгласие за номиниране на премиер, който сам да посочи министрите си. В предаването "Още от деня" Румен Христов от СДС уточни, че правителството би трябвало да спазва приетия бюджет и в този смисъл има начертана политика за действие.

По думите му такова правителство може да работи през следващите 2 години, но за момента ще се преговаря за по-кратък хоризонт. Ако обаче ГЕРБ категорично откаже съдействие, правителство с третия мандат няма да има. Днес в 9 часа се събира Изпълнителният съвет на партиите от Реформаторския блок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови епизоди на 5 минути София
Нови епизоди на "5 минути София"
Възстановено е движението на метрото
Възстановено е движението на метрото