Няма сделка между ГЕРБ и ВОЛЯ - това увериха Цветан Цветанов и Веселин Марешки след среща в парламента. Миналата седмица от ВОЛЯ напуснаха парламента за ден, недоволни, че депутатите не обсъждат важните за хората теми. След разговора днес обаче от ВОЛЯ показаха, че са впечатлени от целите на управляващата партия, затова остават в Народното събрание. На срещата от ГЕРБ са представили управленската си програма, където е заложено минималната пенсия до края на мандата да стане 240 лв. Оказа се, че същото е предвидено и в програмата на ВОЛЯ.

Веселин Марешки - лидер на ВОЛЯ: Ние сме впечатлени от професионализма, който излъчиха и явно така в един по-стегнат формат, най-видните представители в различните сектори на управляващата партия ГЕРБ. Това за нас беше много важно, защото непознавайки толкова добре тяхната програма и незнаейки отчета за изпълнението ѝ, можеше също да вземем необосновани решения, които в крайна сметка да навредят и на държавата.
ВОЛЯ напуска парламента

ВОЛЯ напуска парламента

Партия "Воля" обяви днес, че напуска парламента. Ще успеят ли управляващите оттук нататък да събират кворум за провеждане на заседанията и какви са мо...

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Действително разговорът беше много интересен от гледна точка, че влязохме и в детайли и поехме ангажимент през предстоящите месеци, когато има необходимост отново да правим подобни срещи. С тази пресконференция показваме, че няма никаква сделка, има просто идеи, които се обсъждат, реални политики, които се реализират и оценка, която може да бъде дадена от всяка една от парламентарните групи.
© БГНЕС