НОВИНИ

ГЕРБ иска промяна в Конституцията, свързана с давността на приватизацията

ГЕРБ предлагат промяна в Конституцията за премахване на давността за разследване на престъпления, свързани с приватизацията. Те се надяват всички парламентарни групи да подкрепят внасянето на измененията.Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов лично поиска подписа на Корнелия Нинова, по време на организираната от БСП прожекция на филма на Елена Йончева за границата. Нинова обеща да отговори на ГЕРБ утре, за да не отклонява вниманието от темата на филма.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:25, 13.11.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

2 години след петата поправка в Конституцията за съдебната реформа, най-голямата партия подготвя 6-ата промяна в основния закон. От ГЕРБ ще търсят широка подкрепа за отпадане на давността за наказателно преследване за тежки престъпления, свързани с приватизацията в периода от 1992-ра до 2017 година. И очакват отговора на БСП.

Десислава Атанасова - ГЕРБ: Всички останали вече заявиха готовност - Обединени патриоти, ДПС, Воля са заявявали отдавна, че ще се борят със всякакви порочни практики. Очакваме златния пръст на Корнелия Нинова.
БНТ: Нарекоха ви златен пръст?
Корнелия Нинова - председател на БСП: Всичко, което се отнася по тази тема приватизация от утре нататък.

Лично Цветан Цветанов днес поиска подписа на Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова: Благодаря, ще ви я върна утре!
Цветан Цветанов: Обещано? Протягам ръка. Подкрепяте ли тази инициатива, която искаме да направим да отпадне давността?
Нинова: Ще ви отговоря утре! Папките с подписите от утре да заповядат в парламента, ще ги обсъдим. Не сме го поканили тук да си прави пиар Цветанов.

От ГЕРБ определиха Корнелия Нинова като участник в приватизацията и посочиха, че тя фигурира в 2 заповеди на министъра на търговията и туризма от 1997-ма година като член на Съвета на директорите на дружествата Техноимпортекспорт и Техноимпекс.

Десислава Атанасова - ГЕРБ: Колкото и да отрича г-жа Нинова връзката си с приватизацията и приватизационните сделки, то е видно, че през 2005-а тя притежава 7200 акции, саморъчно подписани от нея.
Данаил Кирилов - ГЕРБ: Тя няма право да гласува против, защото е в конфликт на интереси, но има право да гласува за тези промени, така че се надявам да получим и нейната подкрепа.

Промените ще бъдат внесени като приключат политическите консултации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настаняват задържаните на Централна гара мигранти в Бусманци
Настаняват задържаните на Централна гара мигранти в Бусманци
Възможността за кариерно развитие би могла да задържи младите учени във Варна
Възможността за кариерно развитие би могла да задържи младите учени във Варна