НОВИНИ

ГЕРБ канят за разговори всички партии в парламента относно европредседателството

ГЕРБ са изпратили покани към всички парламентарно представени групи за разговори по повод българското председателство на съвета на ЕС през 2018 година. Първите разговори ще са с БСП на 11 април.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:15, 08.04.2017
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

От ГЕРБ са удовлетворени от съдържанието на наредбата за интеграцията на чужденците, предложена от служебния кабинет, защото повтаряла заложените от тях принципи. Не разбират, обаче, защо е било необходимо да я отменят с толкова шум. От ГЕРБ са на мнение, че служебният кабинет в последните дни от управлението си прави така, че да залага капани на новия кабинет и апелираха към президента Румен Радев да ги спре.

С думите, че запазва духа и философията на разбирането на интеграционната политика от ГЕРБ отбелязаха всичко старо, което се запазва и отбелязаха новостите - ясно разписания контрол по процеса на интеграция на чужденците, ясни ангажименти на ДАНС и интеграционни книжки.

Румяна Бъчварова, бивш министър на МВР: Потвърждението на тези детайли показва, че всички критики и всички нападки по отношение на наредбата са били неоснователни.

Бившият вътрешен министър обаче и видял в новата наредба разширяване на възможностите за интегриране на много повече чужденци. Припомни, че старата наредба е станала една от опорните точки на БСП в предизборната кампания с обвинения за това как ГЕРБ щели да населят България с бежанци.

Валентин Радев: И се чудя аз - а бе тия хора в залата, гледам колегите си, защото ще бъдем там, дали ще гласуват БСП за наредбата, кога са били прави и са били честни? Когато ни критикуваха за наредбата или когато я оставиха същата и разшириха влиянието и да идват повече мигранти.

От ГЕРБ смятат, че служебният кабинет работи в пълно затъмнение като не отговаря на въпроси, работи безконтролно и в последните дни залагал капани на бъдещото правителство.

Лиляна Павлова: Апелираме и се обръщаме към президента Радев да укроти и озапти действията на служебния кабинет, да се преустановят всички обществени поръчки, които са планирани да бъдат обявени и обявени, да се преустанови анексирането на съществуващи договори

От ГЕРБ съобщиха, че са изпратили покани за разговори за председателството на ЕС към всички парламентарно представени партии. Първата ще е с БСП във вторник. От Позитано 20 казаха, че ще обсъдят поканата, но се очаква да бъде приета, тъй като европредседателството е приоритет за тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският външен министър отменя визитата си в Москва
Британският външен министър отменя визитата си в Москва
Части от Люлин, Красна поляна и Западен парк остават без вода в понеделник
Части от "Люлин", "Красна поляна" и "Западен парк" остават без вода в понеделник