ГЕРБ анализира изборните резултати на национална среща в София, в която участваха и новоизбраните кметове. От партията отчетоха, че са първа политическа сила. Премиерът и лидер на партията Бойко Борисов наблегна на постиженията и критикува "Демократична България", че не са подкрепили Йорданка Фандъкова на балотажа.

Бойко Борисов заяви, че има причини за загубите на някои места в страната, но днес няма да говори за тях, защото опонентите на ГЕРБ се възползват от думите му и казват, че има проблеми в партията.

Росен Плевнелиев също атакува десните, които са подкрепили Мая Манолова и заговори за предстояща генералска битка.

Бойко Борисов, министър-председател и лидер на ГЕРБ: Няма днес да ви се карам. И бях провокиран да направя тази среща, защото използвайки случаите, в които се събираме, аз ви се карам. И тези отсреща започват да си мислят, че са някаква алтернатива, нещо по-силно. Ми ние с тая армия ако им направим едни предсрочни избори сега? 870 000 на 400 какво ще стане? Много съм огорчен от нашите приятели, ние трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са бившите деца, внуци на червената номенклатура.
Росен Плевнелиев, президент на Република България (2012-2017): През 2021 г. ще има президентски и парламентарни избори. Ще има генералска битка между генерала президент и генерала премиер. Аз питам - защо трябва да е генералска тази битка. Според мен истинската битка ще бъде не генералска, а битка на ценностите. Битка между демократи и популисти.
Ръководството на ГЕРБ анализира резултатите от местния вот

Ръководството на ГЕРБ анализира резултатите от местния вот

В този час премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира партийното ръководство в София, за да анализират резултатите от изборите. Какви са очаквания...