НОВИНИ

ГЕРБ няма да участва при съставянето на правителство в рамките на това НС

ГЕРБ няма да участва при съставяне на правителство в рамките на 43-то НС, декларира пред журналисти в кулоарите на парламента Десислава Атанасова. Тя уточни все пак, че политическата коректност изисква да разговарят с Реформаторския блок, ако , след връчване на третия проучвателен мандат в понеделник, получат покана от тях.

bnt avatar logo
от БТА
14:01, 08.12.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
герб участва съставянето правителство рамките

Ако съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-то НС, ние щяхме да го направим с нашия мандат като най-голяма политическа сила, подчерта още Атанасова. Затова ГЕРБ и нямало да подкрепят кабинет с мандат на друга формация. Нашият премиер се казва Бойко Борисов и е редно той да говори от името на правителството, а не някой друг, категорична е Атанасова.

Тя определи като странно това, че в момента Реформатори и Патриоти говорят за мнозинства. През последните месеци, подчерта представителят на ГЕРБ, се доказа, че стабилно мнозинство няма. Аргументите за това били в поведението на партньорите им на президентските избори, веднъж. Втори път те се разминали и при гласуването на бюджета за 2017 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавров и Кери обсъдиха положението в Сирия
Лавров и Кери обсъдиха положението в Сирия
Карта на света показва какво най-добре умеят да правят народите
Карта на света показва какво най-добре умеят да правят народите