НОВИНИ

ГЕРБ отговориха на обвиненията на БСП, отправени на събора в Бузлуджа

ГЕРБ отговориха на обвиненията на БСП на специален брифинг този следобед. Според тях с изявленията си на Бузлуджа социалистите разделят българското общество и правят невъзможно националното единството.Депутатът Тома Биков попита - от името на кой народ говори лидера на червените Корнелия Нинова, след като управляващото мнозинство е избрано от милион и половина българи.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян Здравка Русева
20:06, 28.07.2018
Чете се за: 01:12 мин.
По света

За Тома Биков БСП е в криза на идентичността и събора на Бузлуджа е бил вид групова терапия.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Събрали са се десетки хиляди хора , които уж да празнуват - това са единствената обществена група в България, която празнува, кълнейки и хулейки някакви други хора. Това е опасно за българското общество, не за ГЕРБ. НапротивОт ГЕРБ коментираха и лансираната от БСП Визия за България .Оределиха я като сборник есета от слаби автори, за нас това е лесен противник.
;

От ГЕРБ коментираха и лансираната от БСП „Визия за България“. Определиха я като „сборник есета от слаби автори“.

Александър Иванов - депутат от ГЕРБ: Една трета от него съдържа неясни послания, една трета - отломки от тяхната програма с която загубиха изборите и една трета откровени глупости. Тяхно управление преди доведе един долар да струва три хиляди лева, сега изпълнението на тази тяхна визия би било възможно само ако превърнат едно евро в три хиляди лева.
;

В Нови пазар министър - председателят Бойко Борисов също коментира събора на Бузлуджа и събралите се там 50 хиляди червени поддръжници.

Бойко Борисов, министър-председател: Каква мощ са демонстрирали? Не думай! В Нови пазар имат един кмет в цялата община. В Шумен имат един кмет. Страшна мощност. Те това е горе-долу. Нека си хапнат, да си пийнат, те обичат. Не бива да се харчи енергия. Това си е тяхна традиция. Ще демонстрираме мощност. Е, на 6 месеца правим избори. Това ли иска държавата и това ли се очаква. Те са опозиция, това трябва да говорят.

Борисов още веднъж изреди направеното от ГЕРБ в инфраструктурата и благоустрояването на градовете. За пример даде санираните с европейски средства пожарна, полиция и общинска администрация в Нови пазар. Подчерта, че за няколко години по различни проекти в града са инвестирани 20 млн. лв.

;
Бойко Борисов, министър-председател: Ако искаме да вдигаме брутния вътрешен продукт, ако искаме да върнем хората в България трябва максимум бързо да развиваме инфраструктурата, това което правим.

Премиерът обяви, че в средата на август ще започне изграждането на отсечката Буховци-Белокопитово, част от автомагистрала „Хемус“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайни природни бедствия в Северното полукълбо
Необичайни природни бедствия в Северното полукълбо
От Бузлуджа БСП направи заявка за предсрочни парламентарни избори
От Бузлуджа БСП направи заявка за предсрочни парламентарни избори