НОВИНИ

ГЕРБ подкрепи Антон Тодоров за председател на Комисията по досиета

ГЕРБ застава зад кандидатурата на Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата. Това стана ясно днес от думите на председателя на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов. От БСП пък представиха идеите си за закриване на Комисията по досиетата.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:03, 28.09.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

От ГЕРБ аргументираха подкрепата си за кандидатурата на Антон Тодоров начело на Комисията по досиетата.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Аз смятам, че той има необходимата експертиза, знаете колко е задълбочен и пунктоален, добър анализатор и смятам, че неговата кандидатура, ако бъде разгледана и одобрена, ще бъде от полза за комисията.

След като вчера в предаването "Още от деня" на БНТ, Антон Тодоров потвърди за номинацията и заяви, че това е неговата детска мечта, днес упорито отказваше да коментира темата.

Антон Тодоров: Казах ясно 50 пъти вече, може би и повече - няма да коментирам тази тема, до сряда, когато е крайният срок за внасяне на кандидатурите.

БСП пък внесоха Законопроект за архивите на Държавна сигурност. Те предлагат създаване на Институт за национална памет, в който да попаднат всички архиви от дейността на Държавна сигурност, и закриване на сегашната комисия.

Жельо Бойчев - БСП за България: Искаме да преустановим тази практика, която се наложи през последните години избирателно да бъде обявявана принадлежност на едни или други лица. Особено това се случваше преди избори.
;

От ДПС посочиха, че още не са обсъждали свои номинации за Комисията по досиетата. Днес от партията атакуваха ГЕРБ, като поискаха отстраняване на Красимир Велчев като шеф на комисията по правата на човека заради ксенофобски според тях изказвания.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Ние ще дадем шанс на ГЕРБ да се легитимира като европейска партия, като гласува оставката на Красимир Велчев. Точно тази комисия по правата на човека не може да бъде ръководена от лице, което загърбва европейските ценности.

ДПС очаква реакцията на ГЕРБ по темата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедечка в Стара Загора остава парк, но може да се строи в южната му част
"Бедечка" в Стара Загора остава парк, но може да се строи в южната му част
Безплатни консултации с кардиолози в Пловдив в Световния ден сърцето
Безплатни консултации с кардиолози в Пловдив в Световния ден сърцето