НОВИНИ

ГЕРБ подкрепя ДПС за отворено финансиране на партиите

Поредна среща за партийните субсидии. Рано тази сутрин по темата разговаряха ГЕРБ и ДПС. След срещата стана ясно, че ГЕРБ подкрепя предложението на ДПС за отворено финансиране на партиите от физически и юридически лица след намаляването на субсидията на един лев. И още - общините да осигуряват безплатни офиси на политическите сили.Вижте и още в прякото включване на Вера Александрова.

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:56, 19.06.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Мустафа Карадайъ, ПГ ДПС: Ние предложихме американския модел на отворено финансиране на партиите с 0 лв субсидии от държавата. От ГЕРБ се съгласиха за отворено финансиране на политическите партии, защото и те са съгласни, че с 1 лев субсидия няма как партиите да финансират и дейността си, и кампаниите си.
Менда Стоянова ПГ ГЕРБ: Ние оставаме на нашата позиция, считаме че 1 лев е това, което ние сме внесли, и това, което ще защитаваме във зала. Но за да дадем възможност на политическите партии да имат своите структури, да поддържат своите структури, ние ще направим предложение за това общините и държавата, които предоставят офиси на политическите партии - да ги предоставят безвъзмездно.
Волен Сидеров, председател на ПГ "Обединени патриоти": Ако субсидията е 0, както предложихме ние преди 5-6 години, то тогава нека отразяването и пропагандирането на идеите на партиите да не бъде платено. Тогава би било справедливо.
Крум Зарков - заместник-председател на ПГ "БСП за България": Днес стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за 1 лв. субсидия. Въобще не е ставало дума за намаляване на парите на партиите. С тази координирана акция ГЕРБ и ДПС се опитват да приватизират политическия живот на страната. Това е истински атентат към някои от базисните постижения на българската демокрация и БСП е единствената партия, която стои срещу него.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 61 000 седмокласници се явиха на изпит по математика
Над 61 000 седмокласници се явиха на изпит по математика
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Лазар Лазаров
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Лазар Лазаров