НОВИНИ

ГЕРБ поиска премиерът да отстрани всички кадри на ДСБ от властта

ГЕРБ поискаха премиерът да отстрани кадрите на ДСБ от всички постове във властта. Те настояват премиерът да отиде в парламента и да обясни докога Радан Кънев и хората му ще участват в управлението.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:37, 17.03.2016
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
Цвета Караянчева - заместник- председател на ПГ на ГЕРБ: "Ще питаме премиера докога ще търпи техните лъжи, че са в опозиция, а всъщност са в управлението на държавата. ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове от държавата хората на Радан Кънев и ДСБ, самообявили се за опозиция на думи, а на дела участват в управлението. ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартийци. Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление и всички скандали, изнесени в медиите".

Премиерът Борисов коментира скандала в Брюксел, където се провежда среща на върха между Европейския съюз и Турция:

Бойко Борисов, министър-председател: "Първо, ние нямаме споразумения с ДСБ, имаме споразумение с Реформаторския блок и то в момента се изпълнява. Що се касае до кабинета и министрите, както и управлението на кабинета, го правя аз. Така че предполагам хората от ГЕРБ почват да недоволстват от ежедневните изяви на някои от членовете на Реформаторския блок, които не излизат от него, а се правят на опозиционери с кадрите, които имат във властта. Аз никога не съм ги делил хората на кой от коя партия е в управлението и ако те са добри професионалисти и си изпълняват ангажимента, нямам повод поради тази причина да ги гоня. Така че ако искат да стоят и да работят. Но не е морално да даваш акъл като опозиционер, а в същото време на голяма част и то във възлови министерства да имаш толкова много кадри и то на ръководни места".

;
Радан Кънев - председател на ДСБ: "Конфликтът между ПГ на ГЕРБ и премиерът Борисов, макар и да е видим от много време насам, не е наш проблем. Ако парламентарната група на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, може да поиска вот на недоверие. Ние не отговаряме за тази кадрова политика. Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като начин на ползване на облаги. Именно за да не бъдем параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС, ние сме в опозиция и повече в опозиция от това няма накъде да бъдем".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставаме без изследователски кораб?
Оставаме без изследователски кораб?
Защо министерството иска зрелостниците да продължат да преписват?
Защо министерството иска зрелостниците да продължат да преписват?