НОВИНИ

ГЕРБ поиска създаване на анкетна комисия за превъоръжаването на армията

ГЕРБ поиска създаване на анкетна комисия за всичко, свързано с решението на парламента за осигуряване на финансов ресурс за превъоръжаване на армията. Това обяви на пресконференция днес председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова БТА
18:46, 25.06.2017
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Председателят на Комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че процесът по придобиване на нов тип боен самолет е в много напреднала фаза. Народното събрание, което гласува този бюджет, трябва да е наясно за какво се харчат тези пари и затова временна комисия трябва да се запознае с фактите и резултатите от тези дейности, допълни Попов. Според него иначе Народното събрание може да бъде обвинено, че стои встрани от процесите.

Имаме достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за купуването на шведски изтребители и това е станало в период, когато още нямаше окончателно решение на служебното правителство, заяви Цветан Цветанов. Искаме да проверим с парламентарни механизми и разговорите, които ще бъдат проведени с всички участници в този процес как се стигна до това решение и дали имат постъпила информация, която е дисквалифицирала един от участниците служебно, посочи той.

Цветанов изрази убеденост, че ще имат пълно съдействие на всички, които са участвали в процеса. Няма да допуснем заиграване с националните интереси и със сигурността на страната, отбеляза Цветан Цветанов. Ние сме за прозрачността, ще бъдем безкомпромисни в борбата срещу корупцията, независимо кой политик каква отговорна държавна позиция заема, декларира той.

Не споделяме твърденията за липса на политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, каквито се афишираха в последните дни от президента и от председателя на БСП, заяви председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов. Той посочи, че по време на обсъждането на антикорупционния закон през декември ГЕРБ и Реформаторите са били блокирани от всички останали парламентарни групи и тогава не са успели да довършат работата по антикорупционното законодателство.

Още тогава изложихме идеята си за единен антикорупционен орган и обяснихме, че той трябва да се базира на основата на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, каза Кирилов. Той допълни, че ГЕРБ са продължили работата си и по време на предизборната кампания и това е станало един от основните акценти в управленската им програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наркобосът Черния Роди остава за постоянно в ареста
Наркобосът Черния Роди остава за постоянно в ареста
Затвориха Лондонското око заради бомба от Втората световна война
Затвориха "Лондонското око" заради бомба от Втората световна война