НОВИНИ

От ГЕРБ потвърдиха, че застават зад свободата на словото

ГЕРБ потвърдиха, че застават зад свободата на словото и се извиниха, ако са заподозрени в опит да се намесват в медиите. Два дни след като реплики на депутата Антон Тодоров и вицепремира Валери Симеонов пред Нова телевизия предизвикаха сериозни обществени реакции, от най-голямата партия коментираха темата на извънредна пресконференция.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:53, 08.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Томислав Дончев, вицепремиер: Темата с правото на журналиста да говори това, което счита за правилно и да изразява позицията си, не може да бъде поставяна под въпрос. Това е най-висшият, свят стандарт и изобщо не може да се допуска ситуация, че представители на властта воюват с медиите, напротив.
Владислав Горанов, министър на финансите: Извиняваме се ако правителството или ГЕРБ сме заподозрени в опит за намеса в независимостта на медиите.
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: И понеже има много спекулации в публичното пространство затова, че се бламират решенията на българския министър-председател и лидер на ГЕРБ, има някакви внушения за евентуален разкол в ГЕРБ, мога да ви кажа, че днес, в разговора, който проведохме и стигнахме до това общо заключение, ние ще изпълним това, което премиерът разпореди, на членовете на изпълнителните комисии и смятам, че това е в интерес на държавата. Ние няма да си позволим да говорим за президентската институция. ГЕРБ никога по никакъв повод не търси конфронтация. И това, което съм поел като ангажимент към премиера Борисов - колкото по-малко се споменава Радев, толкова по-добре.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромен интерес към платеното паркиране в Пловдив
Огромен интерес към платеното паркиране в Пловдив
ФСБ отбеляза 40 години на сцена
ФСБ отбеляза 40 години на сцена