И отговорът на ГЕРБ - на извънреден брифинг от партията настояха, че правителството защитава интересите на българските превозвачи, а премиерът Бойко Борисов е поставял въпроса за пакета за мобилност на всяка своя среща от една година насам и обвиниха социалистите в неадекватност и некомпетентност.

ГЕРБ видяха в днешните изказвания на БСП нов опит да се хвърли сянка върху българското председателство.

Тома Биков - ГЕРБ: Тежка концентрация на неадекватност, некомпетентност и злоба. От 1 година премиерът Борисов поставя въпроса за пакета за мобилност на всяка своя среща с всеки европейски лидер - включително с президента Макрон и канцлера Меркел.
Станислав Иванов - ГЕРБ: Българското правителство защитава българските превозвачи, това мога да го заявя.

От ГЕРБ се надяват Корнелия Нинова да попита и президента Румен Радев дали е обсъждал на срещите си с Макрон проблемите на българските превозвачи.

Тома Биков - ГЕРБ: Колкото до викане на премиера в парламента в деня, в който в София пристигат всички европейски лидери плюс лидерите на Западните Балкани, които се събират за пръв път в този формат. Интересува ги да събарят държавата. Това ги интересува, нищо друго. Нито Западните Балкани ги интересува, нито този пакет мобилност и изслушването на премиера. Иначе че премиерът г-жа Нинова че през ден, през два иска да го вижда, това е неин личен казус.

От ГЕРБ припомниха, че кабинетът и всички партии в парламента са единни зад исканията на транспортния бранш.