НОВИНИ

ГЕРБ призова 1 юни да не бъде политизиран

ГЕРБ призова Денят на детето, 1 юни, да не бъде политизиран, проблемите на децата, образованието да не се превръщат в "партийна дъвка".

герб призова юни политизиран
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 01.06.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Когато говорим за политики за децата, да си даваме сметка, че те не се правят само на 1 юни, а трябва да са последователни политики, които да се реализират от всяко едно управляващо мнозинство, поиска в декларация председателят на комисията по образование и депутат от ГЕРБ Милена Дамянова.

Тя подчерта, че при управленията на ГЕРБ у нас са построени пет нови училища, обновени са много физкултурни салони, а в момента са заделени над 130 млн.лв. за детския спорт. Има и средства за занимание по интереси.

Дамянова припомни, че от днес, 1 юни, получават подкрепа и майките, решили предварително, преди първата година на детето си, да се върнат на работа.

Демагогията няма да ни помогне да направим нашите деца по-добри, да останат в България, а адекватните политики, които имат за цел защита правата на децата, посочи още председателят на комисията по образование. И добави, че все още дискусията по този закон не е започнала, но се надява да стане в този мандат.

Българските деца имат нужда от нови правила, за да са образовани, конкурентоспособни, щастливи, обясни тя, а не да се стремим да удовлетворим едни или други интереси, въвеждайки един или няколко нови учебника.

Милена Дамянова честити празника и на всички пораснали деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиронкова загуби във втория кръг на Ролан Гарос
Пиронкова загуби във втория кръг на Ролан Гарос
МОН предлага 185 училища да бъдат обявени за иновативни
МОН предлага 185 училища да бъдат обявени за иновативни