ГЕРБ призова Денят на детето, 1 юни, да не бъде политизиран, проблемите на децата, образованието да не се превръщат в "партийна дъвка".

© БНТ - Архив

Когато говорим за политики за децата, да си даваме сметка, че те не се правят само на 1 юни, а трябва да са последователни политики, които да се реализират от всяко едно управляващо мнозинство, поиска в декларация председателят на комисията по образование и депутат от ГЕРБ Милена Дамянова.

Тя подчерта, че при управленията на ГЕРБ у нас са построени пет нови училища, обновени са много физкултурни салони, а в момента са заделени над 130 млн.лв. за детския спорт. Има и средства за занимание по интереси.

Дамянова припомни, че от днес, 1 юни, получават подкрепа и майките, решили предварително, преди първата година на детето си, да се върнат на работа.

Демагогията няма да ни помогне да направим нашите деца по-добри, да останат в България, а адекватните политики, които имат за цел защита правата на децата, посочи още председателят на комисията по образование. И добави, че все още дискусията по този закон не е започнала, но се надява да стане в този мандат.

Българските деца имат нужда от нови правила, за да са образовани, конкурентоспособни, щастливи, обясни тя, а не да се стремим да удовлетворим едни или други интереси, въвеждайки един или няколко нови учебника.

Милена Дамянова честити празника и на всички пораснали деца.