НОВИНИ

ГЕРБ проведе Изпълнителен съвет в отговор на БСП

Пореден ден на напрежение между ГЕРБ и БСП. Управляващите ще правят регистър на фалшивите новини на БСП и ще приемат политическа декларация, че никога няма да участват в коалиционно управление със социалистите. Това стана ясно след разширено заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Ръководството на партията беше свикано извънредно от лидера Бойко Борисов, а поводът бе вчерашния конгрес на БСП, на който според ГЕРБ са прозвучали лъжи и манипулации.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:50, 29.10.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Намерението на БСП да иска вот на недоверие на правителството на тема корупция предизвика гнева на ГЕРБ. Според Цветан Цветанов намерението е неоснователно, а като аргумент показа диаграми за резултатите на борбата с корупцията и контрабандата по време на правителства на ГЕРБ и на левицата.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Ето ви данните къде се намира БСП, когато управлява и данните, когато от ГЕРБ управляват. Абсолютно несъстоятелна теза, но обслужваща само и единствено популизма, клюкарството, а това не е политическа алтернатива.

БСП има проблем с корупцията в самата партия, добави Тома Биков. Според него единственият начин да прикрие това е като каже, че и другите са корумпирани.

Тома Биков - депутат от ПГ на ГЕРБ: Последните година и половина,откакто г-жа Нинова е председател на БСП, тече една кампания, изградена върху лъжи и ние вече започнахме да подготвяме един регистър на фалшивите новини, които се произвеждат в централата на БСП.

Цветанов определи поведението на опозицията като дивашко и обясни, че от ГЕРБ са поканили Нинова да оглави 44-ия парламент, не, за да опитомяват опозицията, а да покажат държавническо поведение преди европредседателство. ГЕРБ никога не е разглеждала възможността за коалиционно управление с БСП, увери зам.председателят на партията.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: ГЕРБ ще излезе с политическа декларация на предстоящия конгрес затова че никога няма да влизаме в управление с БСП, защото трябва да спрем спекулациите и когато някои търси врага си с партиен билет в неговата партия, нека да го търси там, но не да го прехвърля като отговорност на ГЕРБ.

Владислав Горанов смята, че заложените политики в бюджета на БСП са лоша алтернатива на проекта на правителство.

Владислав Горанов - министър на финансите: Алтернативите, които предлагат БСП, са далеч от здравия разум. Те може да си го позволят, защото не носят отговорност за управлението на държавата.

Министър Лиляна Павлова изрази учудване защо конгресът на БСП прие контраприоритети за българското европредседателство, които всъщност напълно се покриват с одобрените от правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев: Сърбия изпълнява поетите ангажименти към българското малцинство
Димитър Главчев: Сърбия изпълнява поетите ангажименти към българското малцинство
Жителите на Първомай искат автомобилен подлез под жп линията в града
Жителите на Първомай искат автомобилен подлез под жп линията в града