НОВИНИ

ГЕРБ ще подкрепи Димитър Главчев

ГЕРБ ще застане зад председателя на Народното събрание Димитър Главчев и ще му осигури подкрепата за следващите 4 години. Това потвърди в "Денят започва" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя посъветва опозицията да бъде по-прагматична и да не организира подобни сценки с исканата оставка на председателя на парламента.

bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 01.06.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Депутатът Стоян Мирчев заяви, че "БСП за България" се надява да смени днес Главчев и от другата седмица парламентът да започне да работи нормално.

По думите му в Народното събрание не е влязъл нито един закон, който да подобри битието на българина. Рейтингът на парламента отива към кота нула след трите мандата на кабинета Борисов, каза още Мирчев.

Стоян Мирчев, депутат от "БСП за България": Председателят на парламента вече един месец от работата на 44-то Народно събрание постоянно превишава правата си и не изпълнява своите задължения. Вчера беше пикът на това. Той трябва да се грижи за нормалната работа в пленарната зала. Не може да допуска термини от сорта на "убийци", "безродници", "небългарска партия" и то към партия, която представлява 1 милион български гласоподаватели.

Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ: Факт е, че в искането на народните представители от "БСП за България" липсват всякакви аргументи. Може би прозират само политически такива. Факт е, че първо, откакто работи парламента от 19 април, са минали не много заседания, т.е. да говорим за системност при неизпълнение на задълженията е прекалено.


Поисканата от БСП оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев трябва да бъде гласувана на заседанието в деня след нейното внасяне, това предвижда правилника за работата на парламента.

Вчера от БСП обявиха, че са събрали достатъчно подписи за оставката на Главчев. Според социалистите той позволява използването на език на омразата в пленарната зала, превишава правомощията си и не изпълнява задълженията си. На свой ред Димитър Главчев отговори, че от работата на парламентарните комисии зависи законопроектите да влязат в пленарната зала. Той обяви, че не се притеснява за поста си. Колегите му от ГЕРБ го подкрепиха. Спорът в пленарната зала се пренесе и в студиото на "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цецка Цачева: Протестирани са и двете решения за освобождаването на Наглите
Цецка Цачева: Протестирани са и двете решения за освобождаването на "Наглите"
Евростат: Около 150 хиляди са българските домакинства с поне три или повече деца
Евростат: Около 150 хиляди са българските домакинства с поне три или повече деца