НОВИНИ

ГЕРБ ще подкрепи Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта

Различията ни няма да доведат до провал на коалицията. В това бяха категорични председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Двамата се срещнаха в Народното събрание по искане на Валери Симеонов. Той е представил предложения за законодателна програма, свързана с промени в Закона за хазарта, за ограничаване на рекламата на различни игри, на Закона за здравеопазването, свързан с тютюнопушенето в заведения и други закони.

bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 10.05.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ: Законът за хазарта ще получи нашата подкрепа за промени в него. Защото хазартът наистина в момента става една епидемия за подрастващите и за хората, които са с нисък социален статус и се поддават на тези игри. Що се отнася до законопроекта за тютюнопушенето, ние сме против и няма да подкрепим исканите промени, тъй като преди 6 години ние сме вносители на този закон.
Валери Симеонов, вицепремиер и председател на НФСБ: Аз уважавам тяхното право. В крайна сметка те са вносителите на сега действащия законопроект. Нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси. Ние сме на различни позиции с ГЕРБ и смятаме, че темата трябва да бъде поставена за обсъждане в НС.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие отчета за дейността на СЕМ за 2017 г.
Парламентът прие отчета за дейността на СЕМ за 2017 г.
Виетнамец ще лежи в затвора заради публикации във Фейсбук
Виетнамец ще лежи в затвора заради публикации във Фейсбук