НОВИНИ

ГЕРБ ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“

ГЕРБ ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. Това заяви на извънреден брифинг във Варна народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков.

bnt avatar logo
от Фокус
14:09, 11.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
герб сезира главния прокурор проекта цанков камък

„В рамките на следващата седмица ще внесем сигнал до главния прокурор. Всички отговорни институции и органи ще се заемат с този случай, за да се види от началото на идеята, през реализация кой какви договори е подписвал, как се е оскъпил проектът, за да може гражданите да знаят кой се отнася сериозно към публичния ресурс и кой ощетява обществото“, допълни народният представител.


;

Александър Ненков коментира, че има някакво съвпадение, защото винаги, когато се говори за изтичане на държавни средства, става въпрос за проекти на Тройната коалиция. Той даде за пример проекта АЕЦ „Белене“, за който държавата е платила близо 3 млрд. лева, подобен е и казусът с „Цанков камък“.

Александър Ненов подчерта, че проектът е нерентабилен.

„Важно е гражданите да знаят, това има значение, когато говорим за това, че парите не достигат, за пенсии, заплати, социални плащания, а отиват именно в такива проекти, които държавата е длъжна да довърши, защото някои е взел престъпно решение в ущърб на гражданите“, добави народният представител Александър Ненков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заразени с фипронил яйца са открити в 15 страни от ЕС, Швейцария и Хонконг
Заразени с фипронил яйца са открити в 15 страни от ЕС, Швейцария и Хонконг
Подпис на преводач вече ще се заверява от нотариус, а не само в МВнР-София
Подпис на преводач вече ще се заверява от нотариус, а не само в МВнР-София