НОВИНИ

ГЕРБ си постави за цел да спечели предсрочните парламентарни избори

Активът на партията се събра на национална среща в София рано сутринта, за да обсъди подготовката за предстоящата предизборна кампания. Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов заяви, че не трябва да мислят за коалиции, защото всички останали формации се смятат за самодостатъчни. Подробностите от Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
13:50, 22.01.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Борисов предупреди съпартийците си, че не могат да разчитат на политическа толерантност по време на предстоящата кампания и че очакванията са за мръсна игра. Лидерът на ГЕРБ атакува левицата, че когато дойде на власт, следва разруха. По повод твърденията на БСП, че има риск от спиране на евросредства, Борисов посочи, че вече има позиции от основните еврокомисари, но ще поиска и становище от Еврокомисията.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и министър-председател в оставка: Крадецът казва "дръжте крадеца" в България. Те знаят как са крали, крали, крали и знаят, че като почнат да крадат, ако ги допуснем на изборите да са първи, фондовете винаги ги спират. И отсега казва - че ще е заради Борисов.
Ми недейте идва тогава да спасите държавата бе, ми недейте идва да не ви ги спират.

Борисов заяви, че преди президентския вот са били неподготвени за коварството и са получили целеви удари от опонентите си.

Бойко Борисов: Хибридно ни подготвиха, не очаквахме такъв подъл натиск. Изведнъж страшна бежанска вълна. Те не бяха виждали жив бежанец. Изведнъж София, Харманли, бунт, какво стана? Минаха изборите, няма ни един бежанец. Аз като мнителен човек ми е ясно, че всичко това е правено целево, умишлено. Комунистите никога не са били глупави. Те са били подли, брутални, безкомпромисни и конспиративни. От сутрин до вечер - лъжа, лъжа, лъжа.

Лидерът на ГЕРБ потвърди пред съпартийците си, че партията ще участва самостоятелно на вота.

Бойко Борисов: Въобще не мислете за коалиция. И в ляво, и в дясно всички са на вълната, че са самодостатъчни и единствени.

ГЕРБ си поставя за цел да спечели парламентарния вот.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: С резултат над 1 милион гласа мисля, че няма да имаме проблем да бъдем първа политическа сила и да можем да направим следващ управленски мандат.

Анкета сред членовете на ГЕРБ показва, че те приемат като свои партньори реформаторите, Патриотичния фронт, партиите на Веселин Марешки и на Христо Иванов. Според вътрешното допитване, партията трябва да стои далеч от БСП, ДПС, ДОСТ и АБВ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коя е Илияна Йотова?
Коя е Илияна Йотова?
Ген.Цветков: ​Мечтата на военните беше да имат президент с военна подготовка
Ген.Цветков: ​Мечтата на военните беше да имат президент с военна подготовка