НОВИНИ

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушения в община Златица

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушения в община Златица, съобщиха членове на партията на брифинг в парламента. Те цитираха доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция от края на 2014 г. за извършена финансова инспекция на общината и на кмета от БСП Магдалена Иванова.

bnt avatar logo
от БТА
12:22, 15.02.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
ГЕРБ внася сигнал  в прокуратурата за нарушения  в община Златица

С постановление на Министерския съвет по времето на правителството на Пламен Орешарски са отпуснати 2,1 млн. лева за довършване на училището в Златица. При възлагането на строително-монтажните работи кметицата на БСП не е провела процедура по Закона за обществените поръчки, което е констатирано като нарушение, каза депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Според него е притеснително някой да се разпорежда еднолично с такъв обществен ресурс.

От ГЕРБ посочиха, че при започване на строителните работи не е избран строителен надзор, което също било нарушение. От партията посочиха също, че според одиторите не е защитен финансовият интерес на община Златица, тъй като е платено без да бъде установена годността на строително-монтажните работи.

Кметицата била санкционирана за нарушенията, но в доклада не била посочена паричната стойност. БСП управлява в 33 от 265 общини в България, каза Антон Тодоров и посочи, че до ГЕРБ са достигнали "писъци" на населението от тези общини. "Време е за освобождаване на община Златица от БСП и компания", коментира той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НХГ ще обогати колекцията си с получените близо 2 млн. лв. дарение от Австралия
НХГ ще обогати колекцията си с получените близо 2 млн. лв. дарение от Австралия
Родители на протест срещу насилието в детските градини и училищата
Родители на протест срещу насилието в детските градини и училищата