НОВИНИ

ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор за проекта "Цанков камък"

ГЕРБ внесе сигнала в Прокуратурата. Те искат главният прокурор Сотир Цацаров да провери защо 7 години след изграждането му хидровъзелът вече е за ремонт.

bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 14.08.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

В сигнала от ГЕРБ посочват защо се налага този казус да бъде проверяван отново, след като проверка вече имаше и по време на предишния първи обвинител Борис Велчев. Цитирани са стойностите на проекта, както и прогнози на специалисти за инвестицията. Сигналът не сочи отговорни лица, но депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Александър Ненков припомниха, че по време на изграждането на "Цанков камък" енергиен министър е бил Румен Овчаров, а негов заместник - Корнелия Нинова.

Десислава Атанасова - депутат от ПГ на ГЕРБ: Ние нямаме експертиза за да преценим дали от въвеждането му в експлоатация на този проект ще се изплати, смятаме обаче че ще има отрицателна форма на възвръщаемост.
Александър Ненков, депутат от ПГ на ГЕРБ: Тук не става въпрос за суджуци, тук става въпрос за милиарди лева. Аз наистина смятам, че главният прокурор много внимателно ще подходят към сигнала.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биг Бен ще замлъкне за четири години
Биг Бен ще замлъкне за четири години
Задържаха терористи, подготвяли атентати в Москва и региона
Задържаха терористи, подготвяли атентати в Москва и региона