ГЕРБ внесоха в прокуратурата сигнал до Главния прокурор срещу депутата от БСП Таско Ерменков заради публикацията му във Фейсбук с опасения, че водата на София е отровена. Според ГЕРБ публикацията е предизвикала смут и страх в населението, и в този смисъл поведението му е подсъдно. От своя страна Таско Ерменков отхвърли обвиненията и заяви, че с публикацията си е натиснал червения бутон и е накарал институциите да реагират, за да успокоят хората след като са тръгнали слухове за качеството на водата в София.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: Като народен представител г-н Ерменков, ако е бил загрижен, е имал възможност да провери и да има достъп до всякакъв тип информация, какъвто по закон му се полага. За нас неговото поведение е продиктувано или от тотална неадекватност, която е недопустима за народен представител, или от злоумишлени действия в нарушаване директно на националната сигурност на България. Призоваваме БСП да поискат оставката на г-н Ерменков.
Таско Ерменков, депутат от "БСП за България": Това, което колегите от ГЕРБ са направили, се нарича набеждаване първо и второ кризисен ПР, с който да избягат от скандалите, които ги тресат. В моята публикация това, което е написано вътре, е призив към институциите, след като цяла седмица в София блуждаят слухове и има напрежение и притеснение на хората относно качеството на водата, да дадат отговор и да разсеят тази новина, ако е фалшива - едно към едно написано във Фейсбук.