По повод разкритията в Агенцията за българите в чужбина, от ГЕРБ коментираха, че всеки, който наруши закона, получава своето наказание. От най-голямата партия отхвърлиха и атаките на левицата за бюджета за догодина и акцентираха върху повечето приходи в хазната и ръста на икономиката.

ГЕРБ опровергаха твърденията на левицата, че се опитват да прехвърлят върху по-малкия си коалиционен партньор отговорността за разследваните корупционните схеми в Агенцията за българите в чужбина.

Маноил Манев: Хвърляли ли сме на кучето малкия си партньор? Не, ГЕРБ е последователен, всеки го знае и може да го види. Всеки, който наруши закона, получава своето място и няма такива свещени крави в отношенията на ГЕРБ. Вземете пример от ГЕРБ, господа, и си изчистете собствената къща.
БСП: И правителството трябва да понесе отговорност за ДАБЧ

БСП: И правителството трябва да понесе отговорност за ДАБЧ

От БСП настояват и правителството да понесе своята отговорност за това, което се е случвало в Агенцията за българите в чужбина. Според Корнелия Нинова...

Цветан Цветанов и днес заяви, че на моменти има междуличностни противоречия сред патриотите, които рефлектират и върху ГЕРБ, но няма концептуални проблеми във властта.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Криза няма в управлението, криза няма в изпълнение на управленската програма и никога не сме имали различие с нашите коалиционни партньори.
Министерски съвет прие Бюджет 2019 на извънредно заседание

Министерски съвет прие Бюджет 2019 на извънредно заседание

Правителството прие проектите на държавния бюджет, на общественото осигуряване и на здравната каса за 2019 г. на извънредно заседание. Премиерът Бойко...

Според ГЕРБ, успешните политики на кабинета изнервят БСП.

Александър Иванов - ГЕРБ: Аз не очаквам много от хората, които успяха на 3 пъти да фалират държавата, да изядат спестяванията на хората и да направят заплатата 2 долара, пенсиите 1 долар.

Управляващите посочиха, че последните 10 години средната работна заплата се е увеличила 3 пъти. Че по времето на БСП контрабандата е била 35 процента, а сега е под 5. Според ГЕРБ алтернативният бюджет на левицата няма да доведе до нищо, ако го пишат същите експерти, подготвили 3-те неуспешни вота на недоверие.