НОВИНИ

Герджиков даде двуседмичен срок на министрите за пълна ревизия на министерствата

На първото извънредно заседание на служебното правителство днес премиерът Огнян Герджиков даде двуседмичен срок на всички министри за пълна ревизия на състоянието в техните министерства. Кабинетът назначи представителите си в Съвета за тристранно сътрудничество и определи вицепремиера по вътрешен ред и сигурност и военен министър ген. Янев за отговорник по провеждането на извънредните парламентарни избори. В повече подробности от Министерски съвет, вижте прякото включване на Ирина Цонева

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:49, 30.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Първото нещо, което поиска служебният премиер от своите министри, е да му представят в двуседмичен срок аналитични доклади за състоянието на всяко едно от министерствата, които ръководят. В случай, че бъдат установени корупционни практики, той настоя министрите да дадат конкретни предложения за разрешаването им.

Огнян Герджиков, служебен министър-председател: Официалните церемонии приключиха. Няма да казвам като Чърчил, да обещавам кръв, пот и сълзи, няма съмнение, че ни чака много сериозна работа. Времевият хоризонт е много близък. Ние не сме като редовен кабинет, който има хоризонт 4 години. Нашето бягане на 100 метра, което значи, че старта е изключително важен, всяка десета от секундата може да е фатална. Затова искам да ви призова всички да бъдем максимално организирани и мобилизирани.


Веднага след заседанието проф. Герджиков и трима от неговите министри - на здравеопазването, финансите и социалната политика дадоха брифинг. Финансовият министър обяви план-сметката на правителството за предстоящите извънредни парламентарни избори. Предварителните изчисления сочат, че те ще струват под 30 милиона лева.


Кирил Ананиев - служебен министър на финансите: План-сметката за изборите възлиза на 29 млн. 905 хиляди лева, като с тези средства се осигурява функционирането на всички министерства и ведомства, които участват в организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетът на Община Разлог е близо 15 милиона за тази  година
Бюджетът на Община Разлог е близо 15 милиона за тази година
Първите 10 дни на Тръмп
Първите 10 дни на Тръмп