НОВИНИ

Германия и Египет подписаха споразумение за миграцията

Германия и Египет подписаха споразумение за миграцията и депортирането на незаконните мигранти, предаде ДПА. Новината съобщи германският министър на външните работи Зигмар Габриел. Споразумението ще улеснява отчасти депортацията на незаконните мигранти.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:36, 27.08.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
германия египет подписаха споразумение миграцията

На среща в Берлин с египетския си колега Самех Шукри Габриел каза, че двете страни искат първо да се справят с причините за миграцията към Европа, като например да инвестират в професионално ориентирано обучение на младите хора. На второ място споразумението ще трябва да даде отговор на въпроса какво да се прави с мигрантите, дошли в Германия, но които не могат да останат там и трябва да бъдат върнати бързо в Египет, поясни Габриел.

Шукри пък каза, че новото сътрудничество между двете страни бележи важен етап в техните отношения, но призова Германия да предостави повече практическа помощ и да покаже повече солидарност към Египет за справянето с предизвикателствата, пред които той е изправен, като например високата инфлация и младежка безработица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи за ред и спокойствие блокираха за час пътя Асеновград - Смолян
Протестиращи за ред и спокойствие блокираха за час пътя Асеновград - Смолян
Летищата в Хюстън преустановиха работа заради урагана Харви
Летищата в Хюстън преустановиха работа заради урагана "Харви"