НОВИНИ

Германия и Франция предлагат план за "Силна Европа в несигурен свят"

Външните министри на Германия и Франция Франк-Валтер Щайнмайер и Жан-Марк Еро разработват документ, озаглавен "Силна Европа в свят на несигурности", в който предлагат обща европейска политики по сигурността и миграцията и засилване на икономическото сближаване, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:22, 26.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
германия франция предлагат план силна европа несигурен свят

Щайнмайер и Еро признават, че Европейският съюз е подложен на сериозно изпитание и казват, че общността преживява поредица от кризи на юг и изток, а икономическият растеж се възстановява бавно.

"За да предотвратим тихо прокрадващото се разяждане на нашия европейски проект, трябва да бъдем по-съсредоточени върху съществените въпроси и изпълнението на конкретните очаквания на нашите граждани", заявяват те в документа, чието разработване е започнало преди референдума, на който Великобритания гласува за излизане от ЕС.

Според тях е важно да се признае, че държавите членки имат различно желание за задълбочаване на европейската интеграция.

"Трябва да намерим по-добри начини за справяне с различните нива на амбиция, за да гарантираме, че Европа по-добре изпълнява очакванията на всички европейски граждани", казват двамата министри, чиито страни играят водеща роля в ЕС.

За тази цел те предлагат три инициативи: европейско споразумение за сигурността; обща европейска политика за убежището и миграцията; засилване на растежа и завършване на икономическия и паричен съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Горски пожар бушува в Анталия, евакуирани са туристи
Горски пожар бушува в Анталия, евакуирани са туристи
Джон Кери: Отношенията между САЩ и Великобритания няма да се променят
Джон Кери: Отношенията между САЩ и Великобритания няма да се променят