НОВИНИ

Германия има нужда от повече чуждестранни работници, за да поддържа просперитет

Германия се нуждае от повече чуждестранни работници, за да поддържа растежа на икономиката и просперитета си, сочи публикувано снощи проучване, цитирано от ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:59, 12.04.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
германия нужда повече чуждестранни работници поддържа просперитет

Подемът на германския трудов пазар през последните години едва ли би бил възможен без имиграцията, отбелязват авторите на доклада от Германския икономически институт (IW).

Броят на чужденците, наети в Германия, се е увеличил с 1,3 милиона между юни 2011 година и юни 2017 година спрямо 1,6 милиона германски граждани. Мнозинството чуждестранни работници в Германия са от ЕС, отбелязва институтът. Останалите 386 000 са били от страни извън Евросъюза.

Институтът посочва, че равнището на безработицата сред германците може да се повиши през следващите години. Може да се предвиди, че участието на германското активно трудово население ще спадне рязко през следващото десетилетие, се посочва още в доклада.

Според проучването Германия с времето ще стане по-зависима от неевропейските граждани, тъй като мигрантите от страните от Евросъюза ще бъдат нужни като работници в собствените си държави, които също имат проблеми с трудовия пазар заради застаряващото население.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на село Изгрев готвят блокада на пътища заради сметище
Жители на село Изгрев готвят блокада на пътища заради сметище
Възможности за подкрепа на бизнеса чрез новата схема Умения
Възможности за подкрепа на бизнеса чрез новата схема "Умения"