НОВИНИ

Германия не може да гарантира сигурността на гражданите си в Турция

Германия не може да продължава да поддържа с Турция отношения, каквито имаше досега, заяви днес германският външен министър Зигмар Габриел. Ревизират се препоръките към гражданите за пътуване, вече не могат да бъдат гарантирани и инвестициите в Турция при липса на законова сигурност, каза Габриел. Берлин ще обсъди с Евросъюза предприсъединителното финансиране за Турция.

германия гарантира сигурността гражданите турция
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 20.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Острата реакция идва след поредния арест на германски гражданин по обвинения за подпомагане на тероризъм. Петер Щойтнер бе оставен вчера в ареста в Истанбул заедно с още няколко правозащитници, за да чакат процес. Заради случая германският външен министър прекъсна ваканцията си и се върна в Берлин.

Зигмар Габриел външен министър на Германия Възможни са най-абсурдни неща. Човек пътува в Турция, където има познати и приятели, които посещава от години. Турски граждани, които обаче вероятно турски тайни служби подозират за близост с движението на Гюлен. И изведнъж ставаш поддръжник на тероризма. Посещаваш хотел, собственост на такъв човек или културно събитие, свързано с него. С други думи напълно невинни германски граждани може да излязат свързани. Затова ревизирме съвета за пътуване към всички граждани на нашата страна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барние: Постигнат е относителен напредък в преговорите за Брекзит
Барние: Постигнат е относителен напредък в преговорите за Брекзит
Откриха рядка златна монета при разкопките на крепостта Русокастро
Откриха рядка златна монета при разкопките на крепостта "Русокастро"