НОВИНИ

Германия не може да потвърди, че стрелбата в Мюнхен е акт на тероризъм

Германия не може да потвърди, че стрелбата в Мюнхен, при която девет души бяха убити вчера, е акт на тероризъм, заяви началникът на кабинета на канцлера Ангела Меркел, цитиран от Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
01:22, 23.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
германия потвърди стрелбата мюнхен акт тероризъм

Мюнхенската полиция съобщи, че девет души са убити при атаката, вклювайки мъртвото тяло, намерено на местопрестъплението. Полицията се опитва са установи дали то е на един от нападателите. Медиите съобщиха, че мястото около тялото било блокирано, защото има опасения от заложени експлозиви.

"Не можем да изключим, че това е свързано с тероризъм, но и не можем да го потвърдим, обаче разследваме и в тази посока", каза Петер Алтмайер по германска телевизия късно снощи. Той съобщи, че днес по обед ще се състои заседание на Съвета за национална сигурност (кабинета по сигурността), което ще направи оценка на ситуацията.

Съветът за национална сигурност, оглавен от канцлера Ангела Меркел, включва Алтмайер, министъра на отбраната Урсула фон дер Лайен, вицеканцлера Зигмар Габриел, външния министър Франк-Валтер Щайнмайер, министъра на правосъдието Хайко Маас, на финансите Волфганг Шойбле и на развитието Герд Мюлер, предаде ДПА.

Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер, който вчера вечерта кацна в Ню Йорк за ваканция, се връща в Германия, съобщи говорител на вътрешното министерство, цитиран от Ройтерс. Министърът е бил в самолета в момента на атаката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18-годишен е стрелецът в Мюнхен
18-годишен е стрелецът в Мюнхен
Броят на жертвите в Мюнхен се изяснява
Броят на жертвите в Мюнхен се изяснява