НОВИНИ

Германия ни връща Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти край Луковит

Очаква се тази вечер Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти при тежка катастрофа край Луковит, да бъде предаден на българските власти. Той беше екстрадиран от Германия, след като избяга от България и беше обявен за международно издирване. Сюлейманов е осъден задочно на 15 години затвор.

bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 12.01.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Три жертви и един ранен след жестокия удар на пътя от Плевен за София малко след Луковит. През май 2014 година Хюриет Сюлейманов без книжка шофира мощна кола със 110 км в час, навлиза в насрещното платно и буквално размазва колата на студентите, тръгнали за изпит. На място загиват Владислав Горанов и Николай Менков. След 82 дни в болница и над 20 претърпени операции издъхва и приятелката на Влади Цветелина Таслакова.

Валентин Вълков, наблюдаващ прокурор: "По-тежък резултат от това едва ли може да има. Така че лицето, извършило престъплението и укрило се - първоначално от правоохранителните, а след това и от органите на съдебната власт, трябва да си изтърпи наказанието така, както е постановено".

След издаване на Европейска заповед за арест Сюлейманов беше открит и задържан от властите в Германия, миналата година. По късно съдът в Щутгарт взе решение да го върне в България.

Галя Горанова: "Лично за мен това е едно облекчение. Това чувствам аз - чувствам облекчение от това, че справедливост все пак ще има. Хюриет ще бъде в затвора - там, където му е мястото и там, където му е било мястото и преди да се случи това, което се случи на 5 май 2014 година. Никога не съм търсила възмездие. От самото начало се боря за справедливост".

До момента на тежката катастрофа рецидивистът е имал 12 присъди и 90 регистрации в полицията. Сюлейманов беше осъден на 15 години затвор задочно, тъй като още в началото на делото наруши мярката си за неотклонение "домашен арест" и напусна страната. Присъдата той ще изтърпи при първоначален строг режим в Софийския затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затруднен трафик заради лошото време на целия Балкански полуостров
Затруднен трафик заради лошото време на целия Балкански полуостров
Френски съд нареди освобождаването на Харадинай
Френски съд нареди освобождаването на Харадинай