НОВИНИ

Германски депутат: Mного бежанци няма да намерят реализация в Германия

Към този момент много бежанци няма да намерят реализация на работния пазар в Германия. Това заяви за "По света и у нас" депутатът от Социалдемократическата партия в немския Бундестаг Щефан Щварце. Оттук в един начален момент се очаква завишаване на безработицата. Решенията, за да могат имигрантите да намерят реализация, минават през обучение и борба в тероризма, включително чрез сътрудничество с религиозните водачи в джамиите, смята още Щварце.

bnt avatar logo
от БНТ
17:41, 11.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Въпрос: Да не Ви се разсърди Европа един ден, че сте наводнили Стария континент с бежанци и нелегални имигранти?

Щефан Щварце - депутат от Социалдемократическата партия: В никакъв случай не смятам, че може да се говори за наводняване, защото от тези 800 хиляди бежанци, които Германия прие през изминалата година, разпределено само върху населението на Германия се пада на 80 германци един бежанец. Т.е. около един процент от населението само на Германия, което не мисля, че е голям проблем.

Германският депутат е у нас като част от комисия, която да избере български младежи за стаж в Бундестага. Германският парламент осигурява 5-месечна стипендия, която е насочена към висококвалифицирани и политически заинтересовани млади хора. Приоритет имат кандидатите, които след края на обучението са готови да се завърнат в родните си страни и да участват в изграждането на тяхното демократично бъдеще. Повече от интервюто със Щефан Щварце гледайте утре в сутрешния блок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Samsung преустанови и замените на Galaxy Note 7
Samsung преустанови и замените на Galaxy Note 7
Рано е да се каже дали има нефт и газ в Черно море
Рано е да се каже дали има нефт и газ в Черно море