НОВИНИ

Германски министър иска спиране на еврофондовете за Унгария

Европейският съюз трябва да спре еврофондовете за Унгария, ако нейното националистическо-консервативно правителство продължи да отказва участие в квотната система за споделяне на бежанското бреме, каза германският правосъден министър Хайко Маас пред ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:31, 09.09.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
германски министър иска спиране еврофондовете унгария

"Трябва да засилим натиска върху страните, които смятат, че могат да заобикалят закона. Когато законът се нарушава, следва да има санкция", посочи той.

Съдът на Европейския съюз отхвърли в сряда иска на Унгария срещу задължителните квоти за разселване на бежанци от Гърция и Италия в страните от ЕС. Унгарският премиер Виктор Орбан обаче каза, че неговото правителство няма да промени рестриктивната си миграционна политика.

Маас посочи, че нарушаването на решението на Европейския съд трябва да има финансови последици. "Всеки, който застава срещу европейското единство по бежанския въпрос, не може да разчита на европейска солидарност по финансовите въпроси", подчерта министърът, който е политик от левоцентристката Германска социалдемократическа партия в коалиционното правителство на Ангела Меркел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Свищов обявява конкурс за домашно червено вино
Община Свищов обявява конкурс за домашно червено вино
Днес учредяват албанския парламент
Днес учредяват албанския парламент