НОВИНИ

Германски НПО апелират за спасяване на два кораба с мигранти преди морските бури

Две германски неправителствени организации (НПО)отправиха апел за прием на група от 49 спасени мигранти преди настъпването на морските бури, които по прогноза трябва да се разразят тази вечер.

bnt avatar logo
от БТА
17:40, 31.12.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
германски нпо апелират спасяване два кораба мигранти морските бури

"При неблагоприятната прогноза за тази нощ от ключова важност е да се намери решение до края на 2018 г., за да се избегнат здравните рискове за спасените", се казва в съвместно изявление за медиите на организациите "Сий Уоч" и "Сий ай".

Корабът "Сий уоч 3" спаси 32 души, бедстващи в морето на 22 декември и в събота, а корабът "Професор Албрехт Пенк" на "Сий ай" спаси още 17 души в Централното Средиземноморие. Двете НПО искат да свалят мигрантите в Малта с цел те да бъдат преразпределени между страните членки на ЕС.

Филип Хан, ръководител на операцията на "Сий уоч 3", разкритикува факта, че нито една европейска страна не поема отговорност за сигурността на мигрантите.

Няколко страни от Южна Европа затвориха пристанищата си на фона на втвърдяване на политиката по отношение на спасителните операции на НПО.

Държавите членки на ЕС са в конфликт помежду си по въпроса за миграцията. Между тях има разногласия за това кой трябва да поеме отговорността за спасените в морето мигранти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова донорска ситуация спаси живота на двама тежко болни пациенти
Нова донорска ситуация спаси живота на двама тежко болни пациенти
Отмениха тържествата за Нова година в Баня Лука
Отмениха тържествата за Нова година в Баня Лука