Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер искаше да заеме позиция по хакерската атака в Германия, вместо това негова реплика стана обект на подигравки и се превърна в хит в мрежата. Заедно със защитата на данните във Федералната република, вътрешният министър подчерта собствената си компетентност в интернет като обясни, че е доста активен във виртуалния свят, не толкова колкото журналистите, но все пак от 80-те години! Изявлението на Зеехофер е повод за шеги, защото официално интернет има от 1989-та. Тогава само някои университети са предоставяли достъп. За широката общественост глобалната мрежа е достъпна от началото на 90-те.

Хорст Зеехофер, министър на вътрешните работи на Германия: "Вярвам, че формирането на съзнание със сериозна информация е особено важно. Не бих искал да говоря за наивност, защото самият аз бих бил наивен. Аз също съм много активен в интернет. Не толкова с вас и в Туитър, но от 80-те години. Просто съм впечатлен от възможностите на нашето време. Въпреки случилото се и проблемите, смятам това за позитивно развитие на съвремието ни."
Хванаха хакер, точил данни на политици в Германия

Хванаха хакер, точил данни на политици в Германия

Пет дни, след като Германия беше разтърсена от кражба на лични данни от политици, журналисти и представители на шоубизнеса, извършителят е задържан и...