НОВИНИ

Германците смятат, че здравето на Меркел е личен въпрос

Почти 60 % от гражданите на Германия смятат, че проявите на неконтролируемо треперене на канцлера Ангела Меркел е личен въпрос, показва проучване, цитирано от Агенция Франс прес.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:06, 13.07.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
германците смятат здравето меркел личен въпрос

Проучване, публикувано от германски вестник, установи, че 59% от запитаните смятат, че треперенето, което през последния месец се наблюдава три пъти по време на публични прояви на канцлера на Германия, се отнася до "личния" живот на Меркел, докато 34% са на мнение, че това е въпрос от обществен интерес.

Ангела Меркел ще отпразнува следващата седмица своя 65-ти рожден ден. Тя е начело на управлението на държавата почти 14 години.

По-голямата част от анкетираните, които са се самоопределили като подкрепящи консервативния Християн-демократичен съюз (ХДС) на Меркел, както и мнозинството от подкрепящите социалдемократи и Зелени, са заявили, че това е проблем на самия канцлер.

Мнозинството, подкрепящо крайнодясната „Алтернатива за Германия“ (АГ), смята, че здравословното състояние на Меркел е въпрос от обществен интерес, установи проучването.

Въпреки претърпените три пристъпа, канцлерът заяви, че се чувства добре.

Таблоидът „Билд“ информира, че Ангела Меркел е преминала подробни медицински изследвания, които са установили, че треперенето е вследствие на дехидратация на организма ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ед Шийран с нов албум
Ед Шийран с нов албум
Правят спешна проверка на Белоградчишките скали
Правят спешна проверка на Белоградчишките скали