Почти 60 % от гражданите на Германия смятат, че проявите на неконтролируемо треперене на канцлера Ангела Меркел е личен въпрос, показва проучване, цитирано от Агенция Франс прес.

© БГНЕС

Проучване, публикувано от германски вестник, установи, че 59% от запитаните смятат, че треперенето, което през последния месец се наблюдава три пъти по време на публични прояви на канцлера на Германия, се отнася до "личния" живот на Меркел, докато 34% са на мнение, че това е въпрос от обществен интерес.

Ангела Меркел ще отпразнува следващата седмица своя 65-ти рожден ден. Тя е начело на управлението на държавата почти 14 години.

По-голямата част от анкетираните, които са се самоопределили като подкрепящи консервативния Християн-демократичен съюз (ХДС) на Меркел, както и мнозинството от подкрепящите социалдемократи и Зелени, са заявили, че това е проблем на самия канцлер.

Мнозинството, подкрепящо крайнодясната „Алтернатива за Германия“ (АГ), смята, че здравословното състояние на Меркел е въпрос от обществен интерес, установи проучването.

Въпреки претърпените три пристъпа, канцлерът заяви, че се чувства добре.

Таблоидът „Билд“ информира, че Ангела Меркел е преминала подробни медицински изследвания, които са установили, че треперенето е вследствие на дехидратация на организма ѝ.

Ангела Меркел отново трепери по време на официално събитие

Ангела Меркел отново трепери по време на официално събитие

Германският канцлер Ангела Меркел отново се разтрепери безконтролно на церемония по посрещане в Берлин на чуждестранен лидер.Това се случва за трети п...