След вчерашните сблъсъци пред Регионалното министерство обвиниха двама от протестиращите в умишлено причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му.

Утре Софийският районен съд трябва да реши дали задържаните да останат за постоянно в ареста. Нападателите бяха арестувани при опит да избягат от протеста.

При сблъсъците двама служители на МВР пострадаха от летящи предмети. Случаят коментира и главният прокурор Иван Гешев, който призова за стриктно прилагане на закона спрямо нападенията над полицаи. Обвинител номер едно заяви, че няма да се толерира насилието над униформени.

Четирима души са задържани заради агресия към полицаи на протеста пред МРРБ

Четирима души са задържани заради агресия към полицаи на протеста пред МРРБ

Сблъсъци между протестиращи и полицаи пред регионалното министерство след опит за нахлуване в сградата. Полицията използва лютив спрей. Двама полицаи...

Иван Гешев, главен прокурор: Няма да се толерира това да се бият полицаи. Това от една страна се превърна в национален спорт, който трябва да спре, за да може тези хора да охраняват правата на българските граждани пълноценно. Трябва да е ясно, че това да се бият полицаи не е признак за демократичност, както се опитва да се представи. Това не се приема в нито една държава от кръга на тези към които ние принадлежим в ЕС. Това, че биеш полицай, още повече жена означава, че ти удряш и по държавата и по самите български граждани, които трябва да охраняват.