НОВИНИ

Гилдията на кинокритиците раздаде наградите си

В Съединените щати гилдията на кинокритиците отличи за най-добър филм "В светлината на прожектора" на режисьора Том МакКарти. Изборът на Гилдията обикновено е точен предвестник на американските филмови награди, които ще се раздадат в края на февруари. Леонардо Ди Каприо получи наградата в категорията за главна мъжка роля.Това засилва шансовете му най- накрая да получи дългоочаквания "Оскар" тази година.

bnt avatar logo
от Георги Петров
09:47, 18.01.2016
Чете се за: 00:25 мин.
Още

"В светлината на прожектора" проследява журналистическото разследване, довело до скандални разкрития за сексуални посегателства срещу деца във Ватикана. Филмът грабна и наградата за оригинален сценарий. Режисьорът му Том МакКарти обаче бе победен от Джордж Милър и неговият филм "Лудия Макс: Пътят на яростта" в категорията за режисура.

Призът за главна женска роля бе взета от Бри Ларсън за превъплъщението ѝ в критическия фаворит "Стая". Силвестър Сталоун пък прибави поредната статуетка към колекцията си от награди за поддържащата си роля като Роки Балбоа в "Крийд: Сърце на шампион". Леонардо Ди Каприо надделя над конкуренцията на Мат Деймън, Джони Деп и Майкъл Фасбендър в категорията за главна мъжка роля, подсилвайки надеждите на многобройните си фенове за дългоочакван "Оскар" тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е електрозахранването в община Видин
Възстановено е електрозахранването в община Видин
Дейвид Боуи оглави класацията Билборд
Дейвид Боуи оглави класацията "Билборд"